Pizzasnurrer
En artig variant av pizza som kan brukes både til bursdagsselskaper og anledninger hvor fingermat er det mest lettvinte. Passer perfekt i matboksen eller turmatpakken
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
400 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
300 g | Møllerens Hvetemel siktet |
4 dl | melk |
1 pk | gjær (fersk eller tørr) |
2 ss | olivenolje |
2 ts | salt |
Fyll |
|
400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
4 ss | olje |
2 stk | finhakkede hvitløk (fedd) |
1 stk | hakket løk |
1 boks | hakkede hermetiske tomater |
2 ss | tomatpuré |
1 ts | salt |
1/2 ts | pepper |
1 dl | vann |
1 ss | basilikum tørket eller frisk |
5 dl | revet ost |
Slik gjør du
Pizzadeig |
|
1
|
Varm opp vannet til 37°C (fingervarmt) i en kjele. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet vann |
2
|
Tilsett resten av ingrediensene til deigen |
3
|
Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap |
4
|
Dekk bakebollen med klede, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted |
Kjøttsaus |
|
5
|
Lag kjøttsaus mens deigen hever |
6
|
Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater |
7
|
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme |
8
|
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk |
9
|
Dryss over basilikum |
Pizza |
|
10
|
Trykk deigen ned i bakebollen |
11
|
Ha eventuelt litt mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen |
12
|
Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant |
13
|
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en tykk pølse |
14
|
Skjær pølsen i ca. 1,5 cm tykke skiver |
15
|
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir |
16
|
Dryss på ost |
17
|
Ha plast over pizzasnurrene og la dem etterheve i ca. 10-15 minutter |
18
|
Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter på 225 °C. Avkjøles på rist |
Kilde: www.brodogkorn.no |
|
Du kan også bruke Møllerens Fibra Pizzabunn som deig |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grove pizzasnurrer
Over 60
Enkel
Pizza med grov bunn
Over 60
Enkel