Pizzasnurrer
Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

En artig variant av pizza som kan brukes både til bursdagsselskaper og anledninger hvor fingermat er det mest lettvinte. Passer perfekt i matboksen eller turmatpakken


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

400 g Møllerens Hvetemel sammalt finmalt
300 g Møllerens Hvetemel siktet
4 dl melk
1 pk gjær (fersk eller tørr)
2 ss olivenolje
2 ts salt

Fyll

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
2 stk finhakkede hvitløk (fedd)
1 stk hakket løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl vann
1 ss basilikum tørket eller frisk
5 dl revet ost

Slik gjør du

Pizzadeig

1
Varm opp vannet til 37°C (fingervarmt) i en kjele. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet vann
2
Tilsett resten av ingrediensene til deigen
3
Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap
4
Dekk bakebollen med klede, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted

Kjøttsaus

5
Lag kjøttsaus mens deigen hever
6
Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater
7
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme
8
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk
9
Dryss over basilikum

Pizza

10
Trykk deigen ned i bakebollen
11
Ha eventuelt litt mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen
12
Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant
13
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en tykk pølse
14
Skjær pølsen i ca. 1,5 cm tykke skiver
15
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir
16
Dryss på ost
17
Ha plast over pizzasnurrene og la dem etterheve i ca. 10-15 minutter
18
Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter på 225 °C. Avkjøles på rist

Kilde: www.brodogkorn.no


Tips

Du kan også bruke Møllerens Fibra Pizzabunn som deig

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer

Over 60

Enkel

Pizza med grov bunn

Pizza med grov bunn

Over 60

Enkel