

Surdeigsstarter med spelt
Surdeig lages ikke på 1-2-3, men resultatet er absolutt verdt innsatsen. Her viser vi deg hvordan du steg for steg kan lage din egen surdeig
Over 60
Middels
Steg for steg
slide 1 to 3 of 4
Ingredienser
Møllerens Speltmel sammalt grovmalt | |
vann | |
Du kan også bruke andre meltyper som rug, bygg, havre eller hvete |
Slik gjør du
Dag 1 |
|
1
|
Rør sammen 200 g Sammalt Speltmel og 200 g vann i en glasskål (eller boks med lokk). Dekk med plast og la stå lunt i 24 timer |
Dag 2 |
|
2
|
Hvis blandingen har begynt å boble forsetter du til neste steg, hvis ikke lar du den stå 24 timer til |
3
|
Ta til side halvparten av starteren fra dag 1 og tilsett 100 g Møllerens Sammalt Speltmel, 100 g Møllerens Siktet Hvetemel og 200 g vann. Rør sammen, dekk til og la stå lunt 24 timer |
Dag 3 |
|
4
|
Gjenta dag 2 |
Dag 4 |
|
5
|
Gjenta dag 2 |
Dag 5 |
|
6
|
Nå skal surdeigsstarteren begynne å bli klar. Dersom den har en syrlig lukt og består flytetesten beskrevet under, er den klar til bruk |
7
|
Flytetest: Hiv en liten klump starter ned i et glass med lunket vann, hvis klumpen flyter opp er surdeigsstarteren klar til bruk |
Oppbevaring Oppbevar surdeig i kjøleskapet i en tett beholder, ta den ut 1 gang i uken og frisk den opp (se nedenfor) |
|
Når du skal bake med surdeigen
|
|
Vedlikehold
|