Rugbrød
Rugbrød

Rugbrød

Mange liker rugbrød som dette med en lett syrlig smak. Du får to rugbrød av denne oppskriften


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

400 g Møllerens Hvetemel siktet
400 g Møllerens Rugmel siktet
6 dl lunken kulturmelk (eller vanlig melk)
25 g gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 ts salt

Slik gjør du

1
Rør ut gjæren i melken og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen og la den heve lunt og tildekket i 30 min
2
Del deigen i 2 deler, form til runde brød og sett på et stekebrett med bakepapir. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse
3
Pensel brødene med vann, sikt over rugmel og lag gjerne noen fine snitt i skorpen
4
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 40-45 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grove rundstykker med rug

Grove rundstykker med rug

Over 60

Middels

Saftig rugbrød

Saftig rugbrød

Over 60

Middels

Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Over 60

Middels