Rugbrød
Mange liker rugbrød som dette med en lett syrlig smak. Du får to rugbrød av denne oppskriften
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
400 g | Møllerens Hvetemel siktet |
400 g | Møllerens Rugmel siktet |
6 dl | lunken kulturmelk (eller vanlig melk) |
25 g | gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør ut gjæren i melken og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen og la den heve lunt og tildekket i 30 min |
2
|
Del deigen i 2 deler, form til runde brød og sett på et stekebrett med bakepapir. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Pensel brødene med vann, sikt over rugmel og lag gjerne noen fine snitt i skorpen |
4
|
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 40-45 min (avhengig av ovn) |
Lignende oppskrifter
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels
Saftig rugbrød
Over 60
Middels
Dansk rugbrød
Over 60
Middels