Krumkaker
Krumkaker

Krumkaker

Her har du oppskriften på knasende sprø krumkaker. Krumkaker er blant julens mest populære julekaker, og serveres ofte som dessert med multekrem


Middels


Ingredienser

Oppskriften gir 18-20 stk

100 g Møllerens Hvetemel siktet
2 stk egg
125 g sukker
125 g smør eller margarin (smeltet)
90 g potetmel
1 dl vann

Slik gjør du

1
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis
2
Smelt smør/margarin, avkjøl og tilsett blandingen
3
Rør inn hvetemel, potetmel og vann
4
Sett røren i kjøleskapet og la den hvile/svelle i ca. 30 min
5
Varm krumkakejernet, smør litt før steking av første kake
6
Stek krumkakene på middels varme i krumkakejernet til de blir gyllen brun. Form dem til ønsket form med en gang du tar dem ut av jernet. Bruk en krumkakepinne til å lage kremmerhus, eller legg dem over en kopp hvis du vil ha skåler
7
Avkjøl kakene godt og oppbevar dem i tett kakeboks

Tips

Krumkakene kan spises som de er, er eller fylles med krem og friske bær etter eget ønske rett før servering. Forslag til tilbehør: Multekrem, is, vaniljekrem, pisket krem og bær eller syltetøy

Produkter du kan benytte til denne oppskriften