Kanelgifler
Kanelgifler

Kanelgifler

Lag kanelgifler når du har lyst å imponere gjestene. Denne oppskriften gir ca. 20 gifler.


Over 60

Enkel


Steg for steg

slide 1 to 3 of 4

Ingredienser

1 pk Møllerens Kanelsnurrer
1 pk gjær
4 dl lunkent vann (38-40°C)
100 g/1dl smeltet smør eller olje/flytende margarin
kanel
sukker

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i en bakebolle
2
Tilsett gjær, lunkent vann og smeltet smør/olje eller flytende margarin
3
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
4
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm
5
Pensle deigen med smeltet smør og dryss kanel og sukker over. Kutt så deigen i to på langs. Fold deretter en tredel av hvert deigemne inn, og brett så over igjen, slik at du får en remse.
6
Kutt opp hver remse i 10 biter, som settes på bakepapirkledde bakeplater
7
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse
8
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min avhengig av ovn

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel

Bollekake

Bollekake

Over 60

Middels

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel