Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Kanelsnurrer/ Skillingsboller

Kanelsnurrer/ Skillingsboller

Hva er vel bedre enn nybakte kanelsnurrer, eller skillingsboller om du vil... Denne oppskriften gir ca 20 luftige boller.


Over 60

Enkel


Steg for steg

slide 1 to 3 of 4

Ingredienser

1 pose Møllerens Kanelsnurrer
1 pk gjær
4 dl lunket vann (38-40°C)
100 g/1 dl smeltet smør/ flytende margarin
sukker
kanel

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen, og bland i gjær, vann og smør/olje
2
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd, til deigen blir smidig
3
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm
4
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør, og dryss med sukker og kanel.
5
Rull deigen sammen til en lang pølse, og kutt den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir
6
Strø gjerne sukker over for skillingsboller
7
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse
8
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min. Avhengig av ovn

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel

Solskinnsboller

Solskinnsboller

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel