Byggbrød
Byggbrød

Byggbrød

Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbare.


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

Deig 1

500 g Møllerens Byggmel
5 dl vann (37 °C)

Deig 2

700 g Møllerens Hvetemel siktet
4 dl vann (37 °C)
50 g rapsolje
2 ts salt
4 ss mørk sirup
1 pk gjær

Slik gjør du

deig 1

1
Rør byggmelet ut i vannet
2
La stå i 30 minutter

Deig 2

3
Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen
4
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen
5
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter
6
Former pensles godt og drysses med byggmel
7
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner
8
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver
9
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse
10
Forvarm stekeovnen til 220 °C
11
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet
12
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl dem over rist

Kilde: www.brodogkorn.no

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Brytebrød

Brytebrød

Over 60

Enkel