Møllerens Pizzamel Tipo 00 Napolitansk stil
Dette er et pizzamel tipo 00 av kraftige hvetesorter som kjennes som pudder. Ideelt for pizzabunn Napolitansk stil – med høy og luftig kant, myk og elastisk innside.
Er du blant dem som er enig i at pizzabunnen spiller hovedrollen i en god hjemmelaget pizza, og legger ekstra tid og kjærlighet i å oppnå den perfekte pizzabunnen? Da er dette pizzamelet for deg!
STERKT PIZZAMEL
Pizzamelet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12,5 %. Det gir en smidig og elastisk deig å jobbe med.
LANGTIDSHEVING
Det sterke pizzamelet egner seg spesielt godt til langtidsheving som utvikler aromaene i deigen.
TIPO 00
Dette melet er etter den italienske standarden et tipo 00 mel. Det betyr at 55 % av kornet er malt til mel. Vi bruker mer av kjernen til kornet, og mindre av skallet. Melet er ekstra finmalt som gir en herlig pudderaktig konsistens.
Fremgangsmåte
1
|
For 4 porsjoner trenger du 450 g Pizzamel tipo 00 Napolitansk stil, 3 dl kaldt vann, 1 ts salt og en klype tørrgjær. |
2
|
Rør gjæren ut i vann, tilsett salt og mel, og elt deigen på lav |
3
|
Del deigen i 4. Form dem til boller som du setter i en plastbolle med lokk. La deigen stå i romtemperatur over natten eller lengre, minimum 5 timer. |
4
|
Form hver bolle til pizzabunn ved å presse deigen rund og flat med hendene. Start fra midten og press deigen utover. Den skal være tynn i midten |
5
|
Fordel tomatsaus, ost og ønsket fyll på deigen, med unntak av kanten. |
6
|
Stek pizzaen på høyest mulig varme i en stekeovn eller pizzaovn. Jo høyere varme, desto kortere steketid. |
Bestillingsdetaljer
Varenummer (EPD): 5917372
Minste bestillingsvolum: 1 kg
Ingredienser
Allergener uthevet
hvetemel Tipo 0
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt.