Møllerens Solsikkekjerner

Møllerens Solsikkekjerner

Passer meget godt til bakst, i wok retter, salater og frokostblandinger

Solsikkefrø er frøene fra planten Solsikke. Uttrykket "solsikkefrø" er faktisk ikke helt riktig i botaniske temaer når frøet fremdeles er i skallet. Da er det nemlig en enkel frukt. Når skallet fjernes sitter man igjen med solsikkekjerner, og det er den vårt produkt består av. Solsikke har blitt dyrket i tusenvis av år, opprinnelig i Mexico og Peru. Frøene er rike på olje med gunstig fettsammensetning og vitamin E. I tillegg har frøene et høyt innhold av proteiner, magnesium og folat. Siden innholdet av karbohydrater er lavt er kjernene en viktig del av en lav-karbo diett. Solsikkekjerner har en god nøttesmak og brukes mest i bakverk, både i deigen og som pynt. De er også fine å bruke som tilsetning til havregrøt, ris, wok og salater. Eller som panering på fisk eller kylling.Møllerens Solsikkekjerner egner seg i bakst, salater og frokostblandinger. Myndighetene anbefaler ikke større inntak av solsikkekjerner.

Ingredienser

Allergener uthevet

Solsikkekjerner

Kan inneholde spor av Gluten, Sesamfrø

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt