Møllerens Pizzamel Tipo 00 Napolitansk stil

Møllerens Pizzamel Tipo 00 Napolitansk stil

Dette er et pizzamel tipo 00 av kraftige hvetesorter som kjennes som pudder. Ideelt for pizzabunn Napolitansk stil – med høy og luftig kant, myk og elastisk innside.

Er du blant dem som er enig i at pizzabunnen spiller hovedrollen i en god hjemmelaget pizza, og legger ekstra tid og kjærlighet i å oppnå den perfekte pizzabunnen? Da er dette pizzamelet for deg!

STERKT PIZZAMEL
Pizzamelet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12,5 %. Det gir en smidig og elastisk deig å jobbe med.

LANGTIDSHEVING
Det sterke pizzamelet egner seg spesielt godt til langtidsheving som utvikler aromaene i deigen. 

TIPO 00
Dette melet er etter den italienske standarden et tipo 00 mel. Det betyr at 55 % av kornet er malt til mel. Vi bruker mer av kjernen til kornet, og mindre av skallet. Melet er ekstra finmalt som gir en herlig pudderaktig konsistens. 

Fremgangsmåte

1

For 4 porsjoner trenger du 450 g Pizzamel tipo 00 Napolitansk stil, 3 dl kaldt vann, 1 ts salt og en klype tørrgjær.

2

Rør gjæren ut i vann, tilsett salt og mel, og elt deigen på lav
hastighet i ca. 15 min. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.

3

Del deigen i 4. Form dem til boller som du setter i en plastbolle med lokk. La deigen stå i romtemperatur over natten eller lengre, minimum 5 timer.

4

Form hver bolle til pizzabunn ved å presse deigen rund og flat med hendene. Start fra midten og press deigen utover. Den skal være tynn i midten
med en tykkere kant ytterst.

5

Fordel tomatsaus, ost og ønsket fyll på deigen, med unntak av kanten.

6

Stek pizzaen på høyest mulig varme i en stekeovn eller pizzaovn. Jo høyere varme, desto kortere steketid.

Ingredienser

Allergener uthevet

hvetemel Tipo 0

Oppbevaring

Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt. 

slide 1 of 1

Fast hyllevare hos:


rema
oda