Turbar (flapjack)
Turbar (flapjack)

Turbar (flapjack)

Det enkleste måltidet å spise på tur er kanskje en turbar. Med Urkraft havre blir turbaren både næringsrik og smakfull. Hva med å lage dine egne bars? Her er en av våre favorittoppskrifter


40 - 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

300 g Urkraft Havregryn lettkokte
150 g brun farin
150 g smør
100 g mandelflak*
100 g tørkede tranebær**
50 g lys sirup
50 g appelsinsyltetøy
50 g kokos

Tips

*Du kan også bruke hakkede nøtter eller gresskar/solsikkekjerner


Tips

**Du kan også bruke rosiner eller aprikos 

Slik gjør du

1
Smør, sirup og appelsinsyltetøy varmes til nesten kokepunkt og blandes med resten av ingrediensene, rør blandingen godt sammen noen minutter
2
Trykk blandingen godt sammen i en liten langpanne ca. 20x30 cm dekket med bakepapir
3
Stek midt i ovnen ved 160 °C i ca. 30 min eller til den er gyllen (avhengig av ovn)
4
Når langpannen er avkjølt kuttes den i 16 biter. Pakk disse i plast, da vil de holde seg fint en ukes tid

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter