Tortilla lefse
Lag din egen hjemmebakte tortilla når du skal lage burrito, eller har tortilla som en del av tacomiddagen. Hjemmelaget smaker garantert best! Vår bakermester anbefaler denne oppskriften
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
365 g | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
2,4 dl | vann |
3 ss | olje |
0,5 ts | salt |
0,5 ts | bakepulver |
Slik gjør du
1
|
Alle ingredienser eltes sammen til en smidig deig |
2
|
La deigen hvile 20 min |
3
|
Deigen deles i 16 biter som rulles runde som en ball |
4
|
Kjevle hver bit veldig, veldig tynt til en rund lefse (se tips nedenfor), bruk gjerne mel på bordet, men husk å børste det av før steking |
5
|
Stek tortilla i en god og varm panne, ca. 1 min på hver side, eller inntil de begynner å få små brune flekker |
Når du kjevler er det smart å rulle vekselvis mot venstre og mot høyre. Da er det lettere å få en rund form på deigemnet. Det er også bra å snu deigemnet underveis før du kjevler videre. Ventre, høyre, snu rundt, dette gjentar du helt til du har en tynn tortilla |