Smultringer
Smultringer

Smultringer

Smultringer er en kjent og kjær julekake for både voksne og barn, og regnet som en av de sju slagene til jul


Over 60

Vanskelig


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 - 1,2 kg Møllerens Hvetemel siktet
3 stk egg
600 g sukker
2,5 dl kremfløte
2,5 dl rømme
50 g smøre
2 ts hjortetakksalt
1 ts kardemomme
smult å koke i

Slik gjør du

Deig

1
Egg og sukker piskes til eggedosis
2
Smelt smøret
3
Rør sammen resten av ingrediensene og rør til en smidig deig
4
Sett deigen kaldt i 1-2 timer. Ikke lag deigen for fast, for den vil tykne når den står kaldt
5
Trill ut deigen og lag passe store ringer. Alternativt kan du kjevle ut deigen til en leiv på 0,5-1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer ved hjelp av en smultringutstikker eller ved hjelp av to glass i ulik størrelse

Steking i smult

6
Gjør ferdig alle smultringene før du varmer opp smulten og starter kokingen, da kan du ha full kontroll på stekeprosessen
7
Pass på å ha tilgjengelig et lokk til gryten slik at man kan være beredt hvis oljen tar fyr. Legg da på lokket og skru av varmen. Ikke forsøk å slukke med vann! Ikke la smultgryten stå ubevoktet
8
Pass på at fettet ikke blir for varmt. Hold en jevn temperatur på 160 - 170 °C. Du ser at smulten er varm nok ved å stikke skaftet av en tresleiv ned i gryten, det vil da boble rundt den. Stek gjerne en testsmultring først før du legger flere i gryten
9
Smultringene flyter opp når de klare til å snues. Bruk skaftet av tresleiven også til å snu smultringene når de har fått en jevn gyllen farge
10
Løft smultringene over på en rist med kjøkkenpapir for avkjøling når de er ferdig

Tips

Smultringene egner seg godt for å fryses og kan tas ut for tining ved behov gjennom julen. Smultringene tines lett, men kan gjerne også lunes litt i ovnen før servering

Produkter du kan benytte til denne oppskriften