Focaccia
Hva passer vel bedre enn nystekt focaccia til grillmaten i sommer. Prøv vår focaccia-oppskrift, og server den varm og nybakt, eller frys den ned til senere
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
6,5 dl | vann, lunkent |
0,5 dl | olivenolje |
25 g | fersk gjær, eller 1 pk tørrgjær |
20 g | salt |
Slik gjør du
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, gjerne 10-12 min ved høy hastighet, deigen skal være litt klissete |
2
|
Ha godt med olivenolje i en stor langpanne og trykk deigen ut i formen. Hell olivenolje over deigen etter den er ferdig trykket ut |
3
|
La focacciaen heve lunt i 1 time, trykk ned deigen med fingrene, og la den heve ca. 1 time til |
4
|
Ha på grovt salt, rosmarin, eventuelt soltørket tomat, oliven eller fetaost på toppen av focacciaen. Alt etter hva du liker |
5
|
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 min eller til den begynner å bli gyllen (avhengig av ovn) |
Server focacciaen varm og nybakt, eller frys den ned til senere (opptint focaccia varmes 10 min ved 200 °C) |