Brød på timen
Dette superenkle brødet er 50% grovt og lages på 1 time! Perfekt når du ønsker nybakt brød til frokost eller kveldsmat
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
250 g | Møllerens Hvetemel siktet |
250g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
1 ts | salt |
2 ss | nøytral matolje |
1 pk | fersk gjær eller tørrgjær |
4 dl | lunkent vann |
Slik gjør du
1
|
Sett ovnen på 50°C |
2
|
Rør gjæren ut i godt lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør til alt er godt blandet |
3
|
Hell røren i en smurt brødform på 1,5 l og sett formen i ovnen til heving på 50°C i 25 min |
4
|
Etter 25 min øker du temperaturen til 250°C mens brødet blir stående i ovnen. Stek videre i ca. 30 min eller til brødet er gyllent og gjennomstekt (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Eltefrie rundstykker
Over 60
Middels
Eltefrie helgerundstykker
Over 60
Enkel
Bondens hverdagsbrød
Over 60
Grovt langpannebrød
Over 60
Enkel