Smarte grep for perfekt italiensk pizzabunn
Hva smaker vel bedre enn ekte italiensk pizza med sprø bunn og luftig kant? Her er noen tips som hjelper deg til å bli en pizzaiolo på hjemmebane!
Valg av mel er avgjørende for å få den rette bunnen og skorpen. Møllerens Pizzamel Tipo 0 er et spesialmel laget av nøye utvalgte kornsorter, ekstra finmalt etter italienske kriterier. Dette gir en smidig deig, som er lett å forme - perfekt til baking av pizzabunn
Hvis du ønsker mer smak av bunnen kan du la deigen heve lenge slik at aromaene utvikles. Bruk kun 1/3 av gjærmengden, og la deigen hvile under et klede/plast på et lunt og trekkfritt sted til neste dag
For å få en bunn som er tynn og sprø i midten med høyere kanter, kan du kjevle deigen ut til en tynn leiv. Brett inn sidekantene slik at deigen blir litt tykkere på kantene. Smør litt pizzasaus i midten (ikke på kantene) og la deigen hvile i ca. 30 min før du legger på fyll
Hvis du pensler sidekantene på pizzaen forsiktig med vann eller olje blir de ekstra sprø
For at bunnen skal bli ekstra sprø er det lurt å steke den på en varm pizzastein. Hvis du ikke har en pizzastein, bruk en vanlig stekeplate som du varmer i ovnen før du legger inn pizzaen
For å unngå at pizzaen brenner seg fast, strø Møllerens Semulegryn på platen eller pizzasteinen før du legger på pizzaen – da trenger du ikke å bruke bakepapir
Stek din tynne italienske pizza i høy varme, minimum 250 °C. Bruk heller kortere steketid
Italiensk pizza på grillen
I grillsesongen om sommeren er det ypperlig å bruke grillen til å steke pizza. I tillegg til en grill med lokk anbefaler vi at du bruker en pizzastein. Bruk høy varme og varm opp pizzasteinen i ca. 10 minutter før du steker pizzaen. Pizzadeig laget med Møllerens Pizzamel Tipo 0 er et godt utgangspunkt for en løs og ledig pizzabunn som kan fylles med ønsket fyll. Resultatet er sprø og deilig pizza som kan nytes rett fra grillen
Italiensk pizzabunn - tynn og sprø
Over 60
Middels
Italiensk pizza på grillen
40 - 60
Middels