{"id":10697,"name":"Slik lager du eltefrie rundstykker","url":"slik-lager-du-eltefrie-rundstykker\/","created":"2017-06-23T12:37:41.000000Z","updated":"2019-01-02T08:24:35.000000Z","author":null,"mainMarket":"tips","related_products":[],"related_recipes":[],"related_articles":[],"image":{"file":"11216","path":"1490082409\/kaldhevet-rundstykke-pske-frokost-2.jpg","name":null,"description":null},"market":"tips","category":[],"hide-in-article":false,"intro":"Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden f\u00f8r s\u00e5 blir det enkelt \u00e5 f\u00e5 til og du trenger ikke st\u00e5 opp grytidlig. Vi viser deg hvordan:","fill-mode":false,"hide-intro":false,"article":null,"articleLarge":[{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11217,"path":"1490082437\/kaldhevet-rundstykke-steg1.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 1: Bland ingrediensene til det rundstykket du vil lage i en bolle. Deigen skal v\u00e6re l\u00f8s. Dekk bollen med plast eller sett p\u00e5 lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11218,"path":"1490082448\/kaldhevet-rundstykke-steg2.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 2: Str\u00f8 godt med mel p\u00e5 bakebordet og skrap den l\u00f8se deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangul\u00e6rt emne. For \u00e5 beholde luften i deigen er det viktig \u00e5 ikke bearbeide deigen for mye","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11219,"path":"1490082459\/kaldhevet-rundstykke-steg3.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 3: Del deigen opp i passende emner med en deigskrape ","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11220,"path":"1490082471\/kaldhevet-rundstykke-steg4.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 4: Legg hvert emne forsiktig p\u00e5 et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11221,"path":"1490082477\/kaldhevet-rundstykke-steg5.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 5: Forvarm ovnen til 240 \u00b0C, skru deretter ovnen ned til 210 \u00b0C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn.  ","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"title":"Eltefrie rundstykker","recipes":[10599],"position":null,"type":"recipesBlock"}]}

Slik lager du eltefrie rundstykker

Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden før så blir det enkelt å få til og du trenger ikke stå opp grytidlig. Vi viser deg hvordan:

STEG 1: Bland ingrediensene til det rundstykket du vil lage i en bolle. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten
STEG 2: Strø godt med mel på bakebordet og skrap den løse deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangulært emne. For å beholde luften i deigen er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye
STEG 3: Del deigen opp i passende emner med en deigskrape
STEG 4: Legg hvert emne forsiktig på et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp
STEG 5: Forvarm ovnen til 240 °C, skru deretter ovnen ned til 210 °C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn.

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Over 60

Middels