{"id":10703,"name":"Hvordan kjevle ut en lefse","url":"hvordan-kjevle-ut-en-lefse\/","created":"2017-07-13T13:19:28.000000Z","updated":"2019-06-14T09:21:02.000000Z","author":null,"mainMarket":"tips","related_products":[],"related_recipes":[],"related_articles":[],"image":{"file":"11311","path":"1495613444\/tortilla-lefse.jpg","name":null,"description":null},"market":"tips","category":[10670,10669,10620,10656,10660,10648,10641,10664],"hide-in-article":false,"intro":"Har du lyst \u00e5 lage hjemmebakt lefse eller tortilla? Vi viser deg her hvordan du skal kjevle ut deigemnet ","fill-mode":false,"hide-intro":false,"article":null,"articleLarge":[{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11362,"path":"1499948504\/kjevle-ut-lefse-steg-1.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 1: Ta frem et deigemne p\u00e5 ca. 80 gram. Rull emnet til en ball, og klem det flatt mot bordplaten","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11361,"path":"1499948503\/kjevle-ut-lefse-steg-2.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 2: Ha litt hvetemel p\u00e5 bordplaten og start \u00e5 kjevle","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11359,"path":"1499948502\/kjevle-ut-lefse-steg-3.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 3: Kjevle vekselvis mot h\u00f8yre og venstre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11363,"path":"1499948505\/kjevle-ut-lefse-steg-4.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 4: Ta opp emnet, p\u00e5f\u00f8r mer mel p\u00e5 bordplaten (om n\u00f8dvendig). Snu emnet","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11358,"path":"1499948501\/kjevle-ut-lefse-steg-6.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 5: Kjevle videre, vekselvis mot h\u00f8yre og mot venstre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11365,"path":"1499948509\/kjevle-ut-lefse-steg-7.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 6: Kjevle videre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11368,"path":"1499948514\/kjevle-ut-lefse-steg-10.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 7: Snu emnet flere ganger, kjevle videre helt til du har f\u00e5tt en tynn lefse (som en pannekake)","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11369,"path":"1499948517\/kjevle-ut-lefse-steg-12.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 8: Lefsen er ferdig og klar til \u00e5 stekes i en t\u00f8rr stekepanne p\u00e5 middels varme","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"title":"Tips til steking og oppbevaring av lefse","content":"<p>N\u00e5r lefsen har stekt en stund vil du etterhvert kunne se antydning til sm\u00e5 bobler i lefsen, da m\u00e5 du snu den og steke videre p\u00e5 andre siden. Det vil da ta ca. 30-45 sekunder f\u00f8r den er helt ferdigstekt.<\/p>\r\n\r\n<p>N\u00e5r lefsen er ferdig stekt er det viktig at den oppbevares i et fuktig h\u00e5ndkle, dette for at lefsen skal holde\u00a0seg myk. \u00a0\u00a0<\/p>\r\n","width":null,"position":null,"type":"factsBlock"}]}

Hvordan kjevle ut en lefse

Har du lyst å lage hjemmebakt lefse eller tortilla? Vi viser deg her hvordan du skal kjevle ut deigemnet

STEG 1: Ta frem et deigemne på ca. 80 gram. Rull emnet til en ball, og klem det flatt mot bordplaten
STEG 2: Ha litt hvetemel på bordplaten og start å kjevle
STEG 3: Kjevle vekselvis mot høyre og venstre
STEG 4: Ta opp emnet, påfør mer mel på bordplaten (om nødvendig). Snu emnet
STEG 5: Kjevle videre, vekselvis mot høyre og mot venstre
STEG 6: Kjevle videre
STEG 7: Snu emnet flere ganger, kjevle videre helt til du har fått en tynn lefse (som en pannekake)
STEG 8: Lefsen er ferdig og klar til å stekes i en tørr stekepanne på middels varme

Tips til steking og oppbevaring av lefse

Når lefsen har stekt en stund vil du etterhvert kunne se antydning til små bobler i lefsen, da må du snu den og steke videre på andre siden. Det vil da ta ca. 30-45 sekunder før den er helt ferdigstekt.

Når lefsen er ferdig stekt er det viktig at den oppbevares i et fuktig håndkle, dette for at lefsen skal holde seg myk.