{"id":10677,"name":"10 tips til \u00e5 lykkes med din hjemmebakst","url":"10-tips-til-aa-lykkes-med-din-hjemmebakst\/","created":"2017-01-11T12:41:00.000000Z","updated":"2017-11-15T17:05:31.000000Z","author":null,"mainMarket":"tips","related_products":[],"related_recipes":[],"related_articles":[],"image":{"file":"11121","path":"1484145554\/mg-9871.jpg","name":null,"description":null},"market":null,"category":[],"hide-in-article":false,"intro":"Det er ikke alle som synes det er lett \u00e5 lykkes med hjemmebakst. M\u00f8llerens hjemmebaktblandinger er laget for \u00e5 gj\u00f8re det lettere for deg \u00e5 oppn\u00e5 et godt resultat, men vi har ogs\u00e5 samlet noen gode tips og r\u00e5d her som vi h\u00e5per vil hjelpe deg \u00e5 lykkes med bakingen:","fill-mode":false,"hide-intro":false,"article":null,"articleLarge":[{"header":null,"content":"<ol>\r\n\t<li>Les oppskriften og sjekk at du har alt du trenger. Lukk vinduer og d\u00f8rer, gj\u00e6rdeig trives ikke i trekk.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Bruk romtempererte r\u00e5varer og lunkent vann, det setter lettere i gang gj\u00e6ren og heveprosessen.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Deigen b\u00f8r eltes i minimum 5 minutter. Hvis du bruker maskin eltes det p\u00e5 sakte fart. For \u00e5 sjekke om deigen er ferdig eltet s\u00e5 tar man en liten bit deig og drar i begge ender som en tyggegummi. Hvis man kan strekke nesten helt ut uten at deigbiten revner er den ferdig. Beregn litt lenger eltetid n\u00e5r du elter for h\u00e5nd.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Bruk gjerne tid til \u00e5 la deigen heve, b\u00e5de f\u00f8r og etter utbaking \u2013 da f\u00e5r smaken i br\u00f8det tid til \u00e5 utvikle seg.\u00a0<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Et tips kan v\u00e6re \u00e5 heve formene med br\u00f8d i br\u00f8dplastposer lukket sammen med en klype for \u00e5 beholde god fuktighet \u2013 bl\u00e5s gjerne litt luft inn i posene for at plasten ikke skal klistre seg p\u00e5 deigen. Sett deigen til heving p\u00e5 et lunt sted.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Bruk riktig st\u00f8rrelse p\u00e5 br\u00f8dformene. For best mulig resultat til M\u00f8llerens hjemmebaktserie anbefaler vi former p\u00e5 1,5 liter per br\u00f8d.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>For et enda mer proft resultat \u2013 lag et snitt p\u00e5 toppen av br\u00f8det med en tynn, skarp kniv. Da f\u00e5r noe av gassen fra gj\u00e6ren slippe ut og br\u00f8dene f\u00e5r et flott utseende.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Lag ditt eget personlige br\u00f8d - bruk sammalt mel, havregryn eller fr\u00f8 som dekor p\u00e5 br\u00f8det. Rull br\u00f8demnet p\u00e5 et fuktet kj\u00f8kkenpapir og deretter i \u00f8nsket type dekor, for eksempel solsikkekjerner f\u00f8r du legger deigen i smurte br\u00f8dformer, da f\u00e5r du et rustikk utseende og deilige spr\u00f8stekte solsikkekjerner rundt br\u00f8det.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Ta br\u00f8dene ut av formen 5 minutter f\u00f8r de er ferdigstekt og stek de siste minuttene uten form, br\u00f8dene vil da f\u00e5 en spr\u00f8 og god skorpe rundt hele. Legg et bakepapir over br\u00f8dene hvis de blir m\u00f8rke tidlig i stekeprosessen.<br \/>\r\n\t\u00a0<\/li>\r\n\t<li>Vi vet det er vanskelig \u00e5 vente n\u00e5r den gode lukten av nybakt br\u00f8d fyller kj\u00f8kkenet men ha litt t\u00e5lmodighet og la br\u00f8det kj\u00f8le seg ned f\u00f8r du skj\u00e6rer deg en br\u00f8dskive.\u00a0<br \/>\r\n\t<br \/>\r\n\t<br \/>\r\n\t<strong>Lykke til!<\/strong><\/li>\r\n<\/ol>\r\n\r\n<p>\u00a0<\/p>\r\n","type":"textBlock"},{"title":"12 gode oppskrifter","recipes":[10158,10181,10141,10450,10485,10487,10427,10432,10471,10435,10445,10486],"position":"pull-right","type":"recipesBlock"}]}

10 tips til å lykkes med din hjemmebakst

Det er ikke alle som synes det er lett å lykkes med hjemmebakst. Møllerens hjemmebaktblandinger er laget for å gjøre det lettere for deg å oppnå et godt resultat, men vi har også samlet noen gode tips og råd her som vi håper vil hjelpe deg å lykkes med bakingen:

  1. Les oppskriften og sjekk at du har alt du trenger. Lukk vinduer og dører, gjærdeig trives ikke i trekk.
     
  2. Bruk romtempererte råvarer og lunkent vann, det setter lettere i gang gjæren og heveprosessen.
     
  3. Deigen bør eltes i minimum 5 minutter. Hvis du bruker maskin eltes det på sakte fart. For å sjekke om deigen er ferdig eltet så tar man en liten bit deig og drar i begge ender som en tyggegummi. Hvis man kan strekke nesten helt ut uten at deigbiten revner er den ferdig. Beregn litt lenger eltetid når du elter for hånd.
     
  4. Bruk gjerne tid til å la deigen heve, både før og etter utbaking – da får smaken i brødet tid til å utvikle seg. 
     
  5. Et tips kan være å heve formene med brød i brødplastposer lukket sammen med en klype for å beholde god fuktighet – blås gjerne litt luft inn i posene for at plasten ikke skal klistre seg på deigen. Sett deigen til heving på et lunt sted.
     
  6. Bruk riktig størrelse på brødformene. For best mulig resultat til Møllerens hjemmebaktserie anbefaler vi former på 1,5 liter per brød.
     
  7. For et enda mer proft resultat – lag et snitt på toppen av brødet med en tynn, skarp kniv. Da får noe av gassen fra gjæren slippe ut og brødene får et flott utseende.
     
  8. Lag ditt eget personlige brød - bruk sammalt mel, havregryn eller frø som dekor på brødet. Rull brødemnet på et fuktet kjøkkenpapir og deretter i ønsket type dekor, for eksempel solsikkekjerner før du legger deigen i smurte brødformer, da får du et rustikk utseende og deilige sprøstekte solsikkekjerner rundt brødet.
     
  9. Ta brødene ut av formen 5 minutter før de er ferdigstekt og stek de siste minuttene uten form, brødene vil da få en sprø og god skorpe rundt hele. Legg et bakepapir over brødene hvis de blir mørke tidlig i stekeprosessen.
     
  10. Vi vet det er vanskelig å vente når den gode lukten av nybakt brød fyller kjøkkenet men ha litt tålmodighet og la brødet kjøle seg ned før du skjærer deg en brødskive. 


    Lykke til!

 

12 gode oppskrifter

Brytebrød

Brytebrød

Over 60

Enkel

Eltefritt brød

Eltefritt brød

Over 60

Middels

Grove brødpinner

Grove brødpinner

Over 60

Enkel

Grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer

Over 60

Enkel

Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Over 60

Enkel

Müsliboller med eplefyll

Müsliboller med eplefyll

Over 60

Middels

Scones

Scones

40 - 60

Enkel